Kokonaisvaltaista kuntoutusta ja hyvinvointia tukevat palvelut vauvasta vaariin.

Miksi Vasa Concept?

Vastaus kysymykseen on yksinkertaisesti hyvät tulokset. Olen päässyt todistamaan tämän omassa työssäni ja Vasa Concept -kuntoutusleireillä.  

Itselläni on n. 30 vuoden kokemus neurologisesta fysioterapiasta ja sen eri menetelmistä. Aivoverenkiertohäiriön jälkeisessä fysioterapiassa on aina tehty halvautuneen puolen harjoitteita, mm. tukeutumista halvaantuneen puolen raajoihin. Vasa Conceptilla tämä viedään uudelle tasolle. Halvauksen jälkeen aivot pyrkivät ensisijaisesti turvaamaan oman olemassaolonsa ja tämän vuoksi kuntoutuja toimii enemmän turvallisella terveellä puolella. Vasa Conceptilla osoitetaan aivoille, että toinenkin puoli on käytettävissä ja vieläpä turvallisesti. Hallitsemalla kehon painopiste ensin matalissa alkuasennoissa, aivot oppivat luottamaan halvaantuneeseen puoleen ja tämä näkyy myös pystyasennossa liikkuessa. Kehon automatiikka ja symmetria alkavat palautua. 

cobra sensorimatolla

Vasa Conceptissa on kyse normaalin perusliikkumisen harjoittamisesta eli menetelmä ei siis ole ristiriidassa normaaleista fysioterapiakäytännöistä. Toisto- ja harjoittelumäärät ovat varsin isoja, mutta kuten sanonta kuuluu: “Jos haluat oppia soittamaan viulua, niin ei tunti harjoittelua viikossa vielä riitä”. Harjoitteet on varsin helppo toteuttaa myös kotona ja tarvittaessa lähipiiri voi avustaa. 

Positiivinen palaute on meille kaikille hyväksi ja myös harjoittelussa toimitaan positiivisuuden kautta. Mikäli esiin tulee esim. korkeampien aivotoimintojen häiriöitä (huomiotta jättämistä, hahmotushäiriöitä jne.) ei näitä tuoda erikseen esille tai korosteta, niihin puututaan harjoitteilla. Harjoitusmotivaatio säilyy hyvin parantuneiden tulosten kautta. Myös huumori ja rento meininki auttavat harjoittelussa. Tarkoitus on voimaannuttaa kuntoutujiamme ja ohjeemme onkin “Empower your patients!”. 

Jokaisen kuntoutujan tilanne on tietysti aina erilainen ja tämän vuoksi käytän tarvittaessa Vasa Conceptin lisäksi myös kaikkia muita vuosien mittaan oppimiani menetelmiä ja manuaalisia taitoja. Vasa Concept on kuitenkin se ykkösjuttu. Lopputulos on se mikä ratkaisee. Erityisen merkittävää on se, että Vasa Conceptilla on tullut hyviä tuloksia myös silloinkin, kun aivotapahtumasta on kulunut jo pidemmän aikaa. 

Harjoitusleirien ja työni lisäksi olen perehtynyt Vasa Concept-menetelmään myös koulutuksessa (neljän päivän Vasa Concept level 1 –koulutus keväällä -18). Olen tutustunut hyvin menetelmän kehittäjä Rajul Vasaan ja meillä on ollut aiheesta mielenkiintoisia keskusteluja. Uskon tähän menetelmään. Jos Vasa Concept kiinnostaa niin ota rohkeasti yhteyttä. 

Kirjoittaja:

Terapiaperhosen fysioterapeutti

Kiinnostuitko? Lisätietoa Vasa Conceptista saat kotisivuiltamme: https://terapiaperhonen.com/vasa-concept/.

.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Tutustu blogin aiheisiin:

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä. 

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä.