Search
Close this search box.
Kokonaisvaltaista kuntoutusta ja hyvinvointia tukevat palvelut vauvasta vaariin.

Mari Tynkkynen

TOIMINTATERAPEUTTI, TYÖNOHJAAJA

Varaa aika Marille toimintaterapiaan tai työnohjaukseen

"Kuntoutujan edistyminen – se on ehdottomasti työn paras palkka." "Onhan tässä tullut toimintaterapeuttina aherrettua jo yli 15 vuotta." "Ja Vasa Concept! Edistymiset ovat vaan niin häikäiseviä sekä motoriikan että muistin ja kognition kuntoutumisessa, että sitä suosittelen jokaiselle aivovaurio- ja selkäydinvammakuntoutujalle."

mari tynkkynen

Mari Tynkkynen (Savonlinna)

  • Toimintaterapeutti YAMK
  • Työnohjaaja
  • Vasa Concept kouluttaja

“Vain konkreettisilla teoilla muutos mahdollistuu.”

Heissuli vei!

Mie oon siis Mari ja miulla on monta innostuksen kohdetta, mutta yksi niistä on kuntoutujan edistyminen – se on ehdottomasti työn paras palkka.

Ehkä olen kerran, jos toisenkin, nieleskellyt onnen kyyneleitä, kun käteen tulee uutta liikettä tai kuntoutujan unelma toteutuu.

Se on vaan niin siistiä!

Tästä ehkä johtuu myös se, että oon kai aika vaativa sen suhteen, että kotiharjoituksen tehtäisiin. Pilke silmäkulmassa on useamman kerran taidettu orjapiiskuriksikin minnuu sanoa.

Onhan tässä tullut toimintaterapeuttina aherrettua jo yli 15 vuotta.

Tällä hetkellä hävettää, mitä kaikkea sitä uran alkuvaiheessa onkaan tullut räpellettyä. Tästä voinee päätellä, että jotain oon ehkä oppinutkin matkan varrella.

On nimittäin tullut opiskeltua, jos jonkin näköistä opintojen jälkeen. Kaikki opinnot eivät suoranaisesti toimintaterapiaa ole koskeneet, niin silti ne ovat avanneet jotain elämästä.

Toki parhaita opettajia ovat kuntoutujat itse.

Jokainen kuntoutuja on jälkensä miun ammattitaitoon ja sydämeen jättäneet. Ihan mielettömiä tarinoita, selviytymisstrategioita ja onnistumisia kantaa jokainen.

Kiitos kaikesta saamastani opista!

Ja kiitos nykyisille, että jatkatte miun opettamista!

Fysioterapia Mikkeli ja Savonlinna

Ajatuksia elämästä ja vähän muustakin

Mitä enemmän omassa elämässä on rytissyt, niin sitä enemmän joustavuutta on löytynyt myös muiden suhteen.

Elämässä nyt jokaisella sattuu kaikennäköistä ja siitä huolimatta jokainen yrittää eteenpäin. Yritänkin, että elämää mahtuu jokaisen kuntoutustaipaleelle kuntoutumisen lisäksi.

NLP maailma on avannut sen, miten ajatukset ovat tosiaan vain ajatuksia. Ihminen ei tosiaan ole ajatuksiensa orja, vaan niitä voidaan jumppailla monella tavalla tukemaan kuntoutumista, työhyvinvointia ja elämästä nauttimista.

Mindfulness muistuttaa läsnäolosta ja miten niilläkin harjoituksilla voidaan tukea aivovauriokuntoutumista, kivun hoitoa tai vähentää stressiä.

Ja Vasa Concept! Edistymiset ovat vaan niin häikäiseviä sekä motoriikan että muistin ja kognition kuntoutumisessa, että sitä suosittelen jokaiselle aivovaurio- ja selkäydinvammakuntoutujalle.

Vinkkinä kollegoille tähän ois kiva todeta, että sitähän voi myös soveltaa ja tehdä harjoitukset alkuun hitusen kevyempänä. Riskinähän tässä toki on, että kuntoutujat edistyvät ja haluat enemmän ja enemmän tuloksia, ja sen myötä rankempaa treeniä. On kunnia, että tänä päivänä saan myös kouluttaa Vasa Concept kuntoutusta.

Asiakkaan kuntoutumisen edistymiseksi suosin verkostotyötä. Toiveena on, että asiakkaiden apuna olisi laaja tukiverkosto ja heilläkin työt jaettuna siten, ettei kenelläkään sitä ole liikaa. Voitte vaan kuvitella, millaista edistymistä tällaisella työnjaolla saadaan aikaan.

Joten rohkeasti vaan pyytämään paikalle mummot, naapurit ja ystävät, kun olen tulossa paikalle. Pyydän mukaan kaikki he, jotka haluavat olla avuksesi kuntoutumismatkallasi.

Työnohjauksen opinnot tutustuttivat keskustelun moninaisuuteen. Sen myötä olen päässyt myös monen työryhmän ja yksilön kanssa ihmettelemään työtä ja elämää.

Se on jännä juttu että, kun asioita yhdessä ymmärtää uusien ja tuttujen ihmisen kanssa, niin sitä siinä sivussa omakin elämänkatsomus laajentuu.

Välillä pääsen toteuttamaan myös haavettani muiden terapeuttien asiakkaiden kuntoutusverkoston työnohjauksesta. Case-työnohjaukset ylipäätään ovat opettavaisia.

Yksilötyönohjauksissa pääsee auttamaan juuri kyseistä yksilöä kukoistamaan omassa työssään. Ryhmätyönohjauksissa voi voimaantua koko työyhteisö ja monet kertovat niiden keventävän taakkaa hartioilla.

Työyhteisön työnohjaukset opettavat itsellekin aina jotain uutta ihmisen toiminnasta yhteisössä, miten meistä jokainen on erilainen, ja miten meidän taustatarinat tulevat esille työpaikalla. Välillä muistutellaan työyhteisötaidoista, jotka toivoisin olevan osa ammattiin opiskelua. Miten oltaisiin niin, että työyhteisössä kaikkien olisi hyvä olla ilman, että suurennan tai pienennän itseäni. Siinä työyhteisön työnohjauksien suola, jossa varmasti opittavaa eläkkeelle asti.

 

Sellaista täällä, millaistas siellä?

Kiva ois kuulla, että mitä ajatuksia tää miun kertoma siussa herätti.

Halauksen kera
Mari Tynkkynen

Toimintaterapeutti YAMK
Vasa Concept-kouluttaja
Voimavarakeskeinen työnohjaaja

Lue lisää esimerkiksi: 

Työnohjaus – Terapiaperhonen 

Tervetuloa tutustumaan Vasa Conceptiin –

Asiakaskommentteja Marista

Suosittelen lämpimästi. Aivan upea Mari.

M

Mari on ammattitaitoinen, idearikas, empaattinen ja kuunteleva.

Tyytyväinen asiakas

Suosittelen! Hyvä ilmapiiri, ammattitaitoinen, asiakaslähtöinen "poppoo" ja olen saanut ihanaa palvelua, kiitos etenkin Mari!!

Jonna

Ihmisläheinen ja todella ammattimainen työote.

Kari K.

Iloinen ja rento ilmapiiri. Kiva aina käydä. Jatkakaa samaan malliin.

Anjuska

Mari on kannustava. Vasa consept on täydellinen ja sopiva kuntoutus muoto minulle.

Kaisa Makkonen
Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä. 

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä.