TOIMINTATERAPEUTTI, TYÖNOHJAAJA

Mari Tynkkynen

Heissuli vei!

Minä olen siis Mari ja miulla on monta innostuksen kohdetta, mutta yksi niistä on kuntoutujan edistyminen – se on ehdottomasti työn paras palkka.

Ehkä olen kerran, jos toisenkin, nieleskellyt onnen kyyneleitä, kun käteen tulee uutta liikettä tai kuntoutujan unelma toteutuu.

Se on vaan niin siistiä!

Tästä ehkä johtuu myös se, että oon kai aika vaativa sen suhteen, että kotiharjoituksen tehtäisiin. Pilke silmäkulmassa on useamman kerran taidettu orjapiiskuriksikin minnuu sanoa.

Onhan tässä tullut toimintaterapeuttina aherrettua reippaasti yli 10 vuotta.

Tällä hetkellä hävettää, mitä kaikkea sitä uran alkuvaiheessa onkaan tullut räpellettyä. Tästä voinee päätellä, että jotain oon ehkä oppinutkin matkan varrella.

On nimittäin tullut opiskeltua, jos jonkin näköistä opintojen jälkeen. Kaikki opinnot eivät suoranaisesti toimintaterapiaa ole koskeneet, niin silti ne ovat avanneet jotain elämästä.

Toki parhaita opettajia ovat kuntoutujat itse.

Jokainen kuntoutuja on jälkensä miun ammattitaitoon ja sydämeen jättäneet. Ihan mielettömiä tarinoita, selviytymisstrategioita ja onnistumisia kantaa jokainen.

--

Kiitos kaikesta saamastani opista!

Ja kiitos nykyisille, että jatkatte miun opettamista!

Ajatuksia elämästä ja vähän muustakin

Mitä enemmän omassa elämässä on rytissyt, niin sitä enemmän joustavuutta on löytynyt myös muiden suhteen.

Elämässä nyt jokaisella sattuu kaikennäköistä ja siitä huolimatta jokainen yrittää eteenpäin. Yritänkin, että elämää mahtuu jokaisen kuntoutustaipaleelle kuntoutumisen lisäksi.

NLP maailma on avannut sen, miten ajatukset ovat tosiaan vain ajatuksia. Ihminen ei tosiaan ole ajatuksiensa orja, vaan niitä voidaan jumppailla monella tavalla tukemaan kuntoutumista ja elämästä nauttimista.

Mindfulness muistuttaa läsnäolosta ja miten niilläkin harjoituksilla voidaan tukea aivovauriokuntoutumista tai kivun hoitoa.

Ja Vasa Concept! Edistymiset ovat vaan niin häikäiseviä sekä motoriikan että muistin ja kognition kuntoutumisessa, että sitä suosittelen jokaiselle aivovaurio- ja selkäydinvammakuntoutujalle.

Vinkkinä kollegoille tähän ois kiva todeta, että sitähän voi myös soveltaa ja tehdä harjoitukset alkuun hitusen kevyempänä.

Riskinähän tässä toki on, että kuntoutujat edistyvät ja haluat enemmän ja enemmän tuloksia, ja sen myötä rankempaa treeniä.

Työnohjauksen opinnot tutustuttivat keskustelun moninaisuuteen. Sen myötä olen päässyt myös monen työryhmän ja yksilön kanssa ihmettelemään työtä ja elämää.

Se on jännä juttu että, kun asioita yhdessä ymmärtää uusien ja tuttujen ihmisen kanssa, niin sitä siinä sivussa omakin elämänkatsomus laajentuu.

Välillä pääsen toteuttamaan myös haavettani kuntoutujan kuntoutusverkoston työnohjauksesta.

Se lämmittää sydäntä, kun paikalle tulee kuntoutujan arjen lähi-ihmiset ja hänen ympärillään olevat ammattilaiset ja siinä yhdessä luodaan Vasa Concept -harjoitusohjelmaa, keskustellaan elämästä ja jaetaan, että kuka tekee mitäkin.

Voitte vaan kuvitella, millaista edistymistä tällaisella systeemillä saadaan aikaan.

Salaisuus taitaa olla siinä, että kuntoutujan apuna on laaja tukiverkosto ja heilläkin työt ovat jaettuna, ettei kenelläkään sitä ole liikaa.

Joten rohkeasti vaan pyytämään paikalle mummot, naapurit ja ystävät, kun olen tulossa paikalle. Kaikki he, jotka haluavat olla avuksesi kuntoutumismatkallasi.

Sellaista täällä, millaistas siellä?

Kiva ois kuulla, että mitä ajatuksia tää miun kertoma siussa herätti.

Halauksen kera
Mari Tynkkynen

Toimintaterapeutti AMK
Vasa Concept-kouluttaja
Voimavarakeskeinen työnohjaaja

Varaa aika Marille toimintaterapiaan tai työnohjaukseen

A66A9994

Mari Tynkkynen

Toimintaterapeutti AMK
Vasa Concept-kouluttaja
Työnohjaaja

Marin toimipiste sijaitsee Savonlinnassa

"Vain konkreettisilla teoilla muutos mahdollistuu."

Marista kuultua

Suosittelen! Hyvä ilmapiiri, ammattitaitoinen, asiakaslähtöinen "poppoo" ja olen saanut ihanaa palvelua, kiitos etenkin Mari!!

Jonna

Ihmisläheinen ja todella ammattimainen työote.

Kari K.

Iloinen ja rento ilmapiiri. Kiva aina käydä. Jatkakaa samaan malliin.

Anjuska

Mari on kannustava. Vasa consept on täydellinen ja sopiva kuntoutus muoto minulle.

Kaisa Makkonen
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00