Search
Close this search box.
Kokonaisvaltaista kuntoutusta ja hyvinvointia tukevat palvelut vauvasta vaariin.

Työnohjaus

Voimavaroja lisää työhön? Kyllä, kiitos!

Voimavarakeskeisen työnohjauksen avulla Sinulla on mahdollisuus löytää työhösi uusia ajatuksia, oivalluksia ja keinoja.

Käytännössä kyseessä on tavoitteellinen, luottamuksellinen ja dialoginen keskustelu, jossa jutellaan niistä asioista, niillä sanoilla, jotka sinä tuot esille.

Työnohjauksen aikana sinä voit hengähtää – sinua ei siis analysoida tai yritetä laittaa boksiin.

Päinvastoin, boksia saatetaan tarkastella eri näkökulmista tai vaikka venyttää aikaikkunaa vähän pidemmäksi ja miettiä millainen tarina syntyy, jos jatketaan näin tai kokeillaan jotain uutta.

 

Työnohjaus toimii ihan kaikilla aloilla

Työnohjaus onkin tuttua sosiaali- ja terveysalalla ja myös siellä mielellämme töitä teemmekin. Vielä enemmän tykkäämme, jos paikalla on vielä itse asiakas eli tehdään case-työnohjausta. Meillä molemmilla on kokemusta erilaisista työyhteisöistä, tiimityöstä ja esihenkilötyöskentelystä. Työnohjaajina mielellämme vierailemme muilla aloilla.

Työohjaajina tykkäämme ravistella totuttua. Huippua on kehittää yksiköitä, jotka ovat valmiita miettimään, ketä varten organisaatio on olemassa. Ja jos organisaatio perustettaisiin tänään, niin millä tavalla se olisi erilainen tai jos asiakkaat saisivat kertoa, mitä he juuri nyt tarvitsevat, niin miten organisaatio siihen muotoituisi.

Työnohjaus on oiva keino omien vahvuuksien löytämiseen työhön ihan kaikilla aloilla.

Työnohjattavina onkin ollut työntekijöitä yksilöistä ryhmiin sekä pienyrittäjistä keskisuurten yritysten johtajiin, ja hyvin laajalla sektorilla.

Joskus siitä on myös hyötyä, että työnohjaaja ei tiedä työnkuvasta tarkemmin, koska silloin saattaa olla helpompi löytää uusia näkökulmia ja syitä sille, miksi oikeastaan toimitaan niin kuin toimitaan.

Voimavarakeskeinen työnohjaaja - Mari Tynkkynen

Mari Tynkkynen (Savonlinna)

  • Toimintaterapeutti YAMK
  • Työnohjaaja
  • Vasa Concept kouluttaja

Olen valmistunut voimavarakeskeiseksi työnohjaajaksi vuonna 2018. Työnohjauksessani on käynyt asiakaspalvelualan ammattilaisia, terapeutteja, hoitajia, perhetyöntekijöitä, ryhmiä, työyhteisöjä, eri alojen yrittäjiä sekä isomman ja pienemmän vastuualueen esihenkilöitä. Niin toivottaessa työnohjauksessa hyödynnän tuotekehittäjän erikoisammattitutkintoa tai verkostotyön koulutuksien antia.

Lisätietoja minusta saat alla olevasta painikkeesta sekä Dialogicin Voimavarakeskeisistä työnohjaajista ja Suomen työnohjaajien sivuilta.

Työnohjaukseen voit varata ajan soittamalla minulle 040 748 5390 tai laittamalla sähköpostia mari.tynkkynen@terapiaperhonen.com

Tästä saat pdf-muotoisena Marin työnohjausesitteen

Työnohjaajakoulutettava - Henna Suikki

Olen aloittanut voimavarakeskeisen työnohjaaja opiskelut 2023 vuoden alusta ja tällä hetkellä teen työnohjauksia opiskelijahintaan -30%. Etätyönohjauksen yksilölle opiskelijahinnalla voit varata verkkokaupastamme koodilla OPISKELIJAHENNA. Opiskelijahinta voimassa 08/2024.

Ryhmille teen räätälöidysti nyt työnohjausta ilmaiseksi/pienellä hinnalla opiskelijatyönä, kysy rohkeasti lisää! 

Olisi upeaa päästä tekemään työnohjausta hyvin erilaisille aloille, mutta toki vahvuutenani on varsinkin erilaiset asumispalveluiden yksiköt ja erityistä tukea tarvitsevien ihmisten kanssa työskentelevät työyhteisöt ja ammattilaiset. Olenkin päässyt tekemään ohjaus- ja neuvontatyötä varsinkin seksuaalisuuteen liittyvien teemojen äärellä.

Työnohjaukseen voit varata ajan myös soittamalla suoraan minulle 050 344 7864 tai laittamalla sähköpostia henna.suikki@terapiaperhonen.com. 

Tästä saat pdf-muotoisena Hennan työnohjausesitteen

Henna Suikki (Mikkeli)

  • Toimintaterapeutti YAMK
  • Erityistason seksuaaliterapeutti NACS
  • Työnohjaajakoulutettava

Meiltä löydät myös valmiita työkaluja työyhteisöön tai työnohjauksen tueksi

Työnohjauskortit verkkokaupastamme

Terapiaperhosen tuottamia työnohjauskortteja voidaan käyttää osana työnohjausta, itsenäistä työnohjausta, työhyvinvointipäivillä, työyhteisötaitojen harjoittelussa, yhteistyön- ja tiimityön edistämisessä. Oman työn reflektointi ja omien vahvuuksien sekä kehittämiskohteiden tarkastelu on tärkeä mahdollisuus oman ammatillisuuden kehittämiseen ja vahvistamiseen.

Kysymysten tarkoituksena on herättää ajatuksia ja käynnistää keskustelua. Sama kysymys voi herättää pohdintoja useammasta aihealueesta. Kysymyskortteja voi käyttää alasta tai työpaikasta riippumatta. 

Kysymykset on suunnitellut toimintaterapeutti (YAMK) ja voimavarakeskeinen työnohjaaja Mari. Marin työtä ohjaa vahvasti uteliaisuus uusia asioita kohtaan ja hän haluaa myös tuottaa uusia työkaluja ammattilaisille oman työn tueksi ja herättelemään keskustelua luontevammin.

Kortit (49kpl) ovat kestävää laminoitua pahvia. Lisäksi pakkaan sisältyy ohjekortti ja pelikotelo.

Työnohjauskorteista olemme saaneet positiivista palautetta useilta ammattilaisilta. Kortteja on käytössä ainakin sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilla, asiakaspalvelutyöntekijöillä, työnohjaajilla, insinööreillä, markkinointialalla työskentelevillä ja eri alojen esihenkilöillä.

Löydät alta esittelyvideon korttipakasta 1. Kortteja on saatavilla Pakka 1, Pakka 2 sekä erityisesti kuntoutuksen alalle kolmas pakka.

Miten pääsen työnohjaukseen

Toimimme laajalla alueella

Työnohjaustapaamiset ovat kestoltaan 45–90min ja toimitilakäyntien lisäksi voidaan tavata työpaikallasi Savonlinnan tai Mikkelin seudulla tai etätyönohjauksena suojatulla videoyhteydellä.

Savonlinnan seudulla työnohjausta Punkaharjulla, Kerimäellä, Enonkoskella ja Kiteellä.

Mikkelin seudulla työnohjausta Ristiinassa, Otavassa ja Hirvensalmella.

Tarjolla yksilötyönohjausta, ryhmätyönohjausta, työyhteisön työnohjausta sekä esihenkilöiden työnohjausta.

Miten pääset työnohjaukseen?

Työnohjauksesta yleensä tehdään sopimus työnantajan kanssa, mikä määrittelee monta kertaa ja millä aikavälillä meidän olisi hyvä tavata, jotta työnohjaus palvelisi hyvin.

Työnohjaus on myös yrittäjille oiva keino pyöritellä ideoita ja lisätä jaksamista.

Työnohjausprosessit käynnistyvät soittamalla meille. Meillä on myös työnohjauksesta sopimukset usean hyvinvointialueen kanssa.

Pääsetkö tarvittaessa nopeasti? Liity peruutusaikojen ilmoituslistalle.

Listalla oleminen ei velvoita sinua mihinkään mutta lähetämme viestin, mikäli joku peruu varatun ajan.
Peruutusajat myydään 10 %:n alennuksella.

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä. 

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä.