Search
Close this search box.
Kokonaisvaltaista kuntoutusta ja hyvinvointia tukevat palvelut vauvasta vaariin.

Shibari

Shibari on japaninkielinen sana, joka tarkoittaa kaunista sitomista ja sillä on pitkät perinteet japanilaisessa kulttuurissa. Shibarille tyypillistä on esteettisyys ja asetelmallisuus. Köysiin ja sitomiseen liittyy paljon ennakkoluuloja ja asenteita, ja sitä yhdistetään usein alistamiseen ja BDSM-kulttuuriin.

Köydet voivat kuitenkin olla paljon muutakin. Sitomiseen ei tarvitse liittyä seksiä tai yhdyntää, vaan sitomisen sisällön määrittelet sinä itse. Sitomisessa on läsnä kehollisuus ja läsnäolo. Sitominen voi olla keino pysähtyä arjen kiireistä oman kehon äärelle. Jos sitomista tehdään kumppanin tai ystävän kanssa, siihen liittyy myös kontrollista irti päästäminen ja vapauden tunne. Joku muu päättää ja ohjaa tilannetta.

Sitomista voi tehdä yksin tai toisen kanssa. Itsesidonta voi olla tehokas omahoitomenetelmä hermoston rauhoittamiseksi ja rentoutumiseksi. Toisen kanssa tehtävä sidonta voi kehittää esimerkiksi parisuhteen tunneyhteyttä ja luottamusta.

KÖYDET RAUHOITTAVAT HERMOSTOA

Sympaattinen ja parasympaattinen hermosto ovat osa autonomista eli tahdosta riippumatonta hermostoa, ja siksi pelkkä tahto ei riitä aktivoimaan palautumista. Parasympaattisen hermoston tärkein hermo on vagushermo eli kymmenes aivohermo. Painopeitot ovat kasvattaneet suosiotaan parin viime vuoden aikana, ja ihmiset ihmettelevät, miksi painopeitteet ovat niin rauhoittavia. Painopeitonkin käyttö liittyy kehomme syväpainetuntoon, joka on kiinteä tuntoaistimus kehossamme. Koko kehoon kohdistettuna syväkosketuspainehoidolla on rauhoittava ja organisoiva vaikutus hermostoomme. Syvä kosketuspaine johtaa myös endorfiinitasojen nousuun ja vapauttaa ”onnellisuushormoneja” serotoniinia ja dopamiinia. Fysiologisella tasolla syväpainetuntemukset auttavat autonomista hermostoa tasapainottumaan niin, että se auttaa tunteiden säätelyssä. Lisääntynyt serotoniinin ja dopamiinin tuotanto toimii vastapainona kortisolin eli stressihormonin vaikutuksille.

Syväpainetta siis voidaan tuottaa myös köysien avulla.

Köydet toimivat myös hoitomuotona pitkittyneen kivun hoidossa tai levottomiin jalkoihin. Sitominen usein vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja voi helpottaa turvotusta raajoissa. Köydet voivat olla myös hoitava kehollinen harjoitus trauman hoidossa.

SHIBARIIN PÄÄSET TUTUSTUMAAN JUVALLA

Erityistason seksuaaliterapeuttimme Henna tarjoaa tutustumista Shibarin maailmaan. Hennan ohjeistuksella saat perustietoa köysistä, niiden turvallisesta käytöstä sekä opit sitomisen perusteita. Henna ohjeistaa aiheeseen Juvalla ja hetkeen voit tulla yksin tai yhdessä ystävän tai kumppanin kanssa. Hetki voi koostua sitomisen opettelusta tai ihan vain sidotuksi tulemisen kokemuksesta.

Hetkessä on tärkeää luottamus, rauha ja turvallisuus. Tärkeää on, että juuri Sinä tulet kohdatuksi tarpeidesi mukaisesti myös köysien äärellä.

YKSILÖILLE SEKÄ RYHMILLE

Juvalle voi saapua yksin tai kumppanin kanssa, tai ystävien kesken.

Hetkessä on mahdollisuus samalla tutustua myös Amorin nautinnon ja seksin välineisiin samaan hintaan.  Halutessanne hetkeen voidaan järjestää kahvit, lounas tai välipala tai jopa rentoutushetki. Kerro ideasi ja toiveesi!

Suosittelemme lukemaan:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2021/02/02/japanilainen-sidonta-eli-shibari-liitetaan-seksiin-mutta-voiko-se-olla-myos

https://www.is.fi/menaiset/tyo-ja-raha/art-2000008369051.html

https://yle.fi/uutiset/3-10577156

https://reefrecovery.org/fi/syv%C3%A4paineterapian-perimm%C3%A4inen-opas/

Shibari hinnasto

  • Jos haluat tulla vain sidottavaksi, varaa 1,5 h yksilösidonta 100 €. Sidon vain naisia. 
 
 Jos haluat/ haluatte ohjausta sitomiseen yksin tai yhdessä, vähimmäisaika on 2h. Suosittelen kuitenkin pareille mielellään 3h aikaa, jotta köysiin ehtii tutustua kunnolla. Ohjaan vain alkeita, joten jos köydet ovat teille jo hyvin tuttuja ja olette sitoneet paljon, minä en ole välttämättä se oikea ihminen. 
 
  • Ohjaus 60€ / h  pareille ja yksilöille.

 

Ryhmäkooksi suosittelemme 4-6 henkeä. Ryhmäopetuksen kesto on 3h ja hinta 250 €. Mikäli toivot hetkeen myös seksin ja nautinnon välineistä tutustumisen, hinta on sama, mutta kesto noin 4h. Tämä on loistava esimerkiksi illan viettoon tai vapaapäivän ystävien ohjelmaksi. Halutessanne hetkeen voi yhdistää esimerkiksi välipalan, lounaan tai kahvituokion maaseudun rauhassa. Kysy rohkeasti lisää Hennalta vaihtoehdoista!

Henna Suikki

  • Toimintaterapeutti YAMK
  • Erityistason seksuaaliterapeutti NACS
  • Työnohjaajakoulutettava

Haluatko lisätietoa shibarista?

Palautetta palvelustamme? Mielipiteesi on meille tärkeä!

Voit kirjoittaa myös nimimerkillä, jotta voimme julkaista palautteesi kotisivuillamme. Kiitos! <3

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä. 

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä.