Search
Close this search box.
Kokonaisvaltaista kuntoutusta ja hyvinvointia tukevat palvelut vauvasta vaariin.

Trauma releasing exercises eli TRE ®

TRE on saatavilla Terapiaperhosen Mikkelin toimipisteessä.

Ajanvarauksen voit tehdä sähköisesti tai puhelimitse 050 47 50 560.

Trauma Releasing Exercises eli TRE on yksinkertainen ja helppo itsehoitomenetelmä, joka rentouttaa ja aktivoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. TRE-metodi auttaa kehoa purkamaan kertynyttä lihasjännitystä. TRE-harjoituksessa alkuun päässyt kehon neurogeeninen tärinä rentouttaa ja aktivoi lihaksia. Tämä tärinänä tai vapinana ilmenevä reaktio on kehon luonnollinen palautumismekanismi stressaavista tai traumaattisista tilanteista selviämisessä. TRE-harjoitus auttaa uudelleen jäsentämään kehon aistimuksia, mikä helpottaa tunteiden säätelyä ja mahdollistaa oman kehon kokemisen turvallisempana.

TRE auttaa selviämään stressiä, jännityksiä ja traumoja aiheuttaneista kokemuksista. Menetelmän käyttäjät ovat kertoneet muun muassa näistä hyödyistä heille itselleen:

  • Vähemmän huolia ja ahdistusta
  • Vähemmän traumaperäisen stressihäiriön oireita
  • Enemmän energiaa
  • Parempi unenlaatu
  • Vähemmän kipuja kehossa

TRE:n perusharjoitteet on suositeltavaa opetella sertifioidun TRE-ohjaajan yksilöohjauksessa. Sertifioidut TRE-ohjaajat auttavat prosessin alkuun, ja heiltä saa apua myös myöhemmissä vaiheissa.

TRE on vaikuttava menetelmä, ja prosessin eteneminen on hyvin yksilöllistä. Joillakuilla prosessi voi nostaa pintaan hautautuneita mielikuvia, tunteita ja muistoja, joten negatiivisiakin tuntemuksia saattaa ilmetä. Tähän on hyvä varautua ja hyväksyä se osana prosessia, oman historian ja kokemuksen eheyttämistä.

Monet kaipaavat jossain vaiheessa yhteyttä ohjaajaan tai harjoitusryhmään, vaikka oma harjoittelu etenisi sujuvasti. Osalla TRE-ohjaajista on psykoterapeutin, psykologin tai lääkärin koulutus, ja suosittelemme heidän puoleensa kääntymistä, jos harjoitus nostaa pintaan vaikeita, käsittelemistä vaativia kokemuksia menneisyydestä tai jos sinulla on jokin huomiota vaativa perussairaus. Prosessin edetessä ja kehon vapautuessa vanhoista jännityksistä, monet kokevat kokonaisvaltaisen rentouden ja rauhan lisääntyvän.

TRE ei sovellu epilepsiaa sairastaville eikä välittömästi vakavien sairauksien tai leikkauksen jälkeen. Sitä ei myöskään suositella raskaana oleville eikä mielenterveyden häiriöistä kärsiville.  

MIHIN TRE HARJOITUS PERUSTUU?

Valpastuminen sekä puolustautumisen ja suojautumisen reaktiot stressaavissa tilanteissa ovat kehomme automaattisia mekanismeja. Stressitason noustessa keho voi luontaisesti vapauttaa ylimääräisen latauksen värisemällä tai tärisemällä. TRE ®-menetelmä pohjautuu tähän: kehon fysiologisen tärinämekanismin tietoiseen herättelyyn, sen tutuksi tekemiseen ja harjoittelun kautta tietoisen ohjauksen opetteluun.

Taustateoriana TRE -menetelmässä vaikuttaa muun muassa autonomisen hermoston toimintaan liittyvä polyvagaalinen teoria sekä ymmärrys kehon faskiaverkostosta.

MIKÄ ON TRE -HARJOITUS?

TRE -harjoitus etenee yksinkertaisista lämmittävistä ja venyttävistä liikkeistä, jolloin liikkeet virittävät kehossa liikkeelle värinää ja tärinää. Harjoituksessa opetellaan tärinän herättäminen, sille tilan antaminen sekä sen pysäyttäminen.

Jokainen reagoi tärinään hyvin yksilöllisesti, joten sen vuoksi suosittelemme menetelmän harjoittelua ensin ohjaajan kanssa.

LUE LISÄÄ ESIMERKIKSI TÄÄLTÄ: www.trefinland.fi

TRE on saatavilla Mikkelin toimipisteellämme

TRE Hinnasto

ENSIKÄYNTI 90 min – 82,90 €

Ohjattu TRE -yksilöaika (jatkokäynnit) 60min – 64,90 € 

3x60min sarjakortti 184,90€ (norm. 194,70€)
5x60min sarjakortti 299,90€ (norm. 324,50€)

Ajanvaraus netistä tai soittamalla. 

 

 

Fysioterapeuttimme Riina Manninen on sertifoitu TRE -ohjaaja ja toimintaterapeuttimme Nelly opiskelee ohjaajaksi kevään 2024 aikana. Nelly ottaa vastaan harjoitteluasiakkaita.

Sertifioidut TRE -ohjaajat Sinun avuksesi

Riina Manninen

Riina Manninen (Mikkeli)

  • Sertifioitu TRE -ohjaaja
  • Fysioterapeutti AMK
Nelly Örö TRE

Nelly Örö (Mikkeli)

  • TRE -ohjaajaopiskelija
  • Toimintaterapeutti AMK
  • Auvo-hoitaja

Kohti hyvinvointia yhdessä

Pääsetkö tarvittaessa nopeasti? Liity peruutusaikojen ilmoituslistalle.

Listalla oleminen ei velvoita sinua mihinkään mutta lähetämme viestin, mikäli joku peruu varatun ajan.
Peruutusajat myydään 10 %:n alennuksella.

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä. 

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä.