TOIMINTATERAPEUTTI, SEKSUAALITERAPEUTTI

Henna Kekkonen

Hellurei!

Esittelyssä tällä kertaa tämmöinen räväkkä maalaislikka, joka vähästä ei hätkähdä.

Vaikka työuraa ei ole takana kuin vajaa kymmenisen vuotta, paljon on ehditty kaikenlaista näkemään ja kokemaan ja ennen
kaikkea toteamaan, että elämä ei aina mene niin kuin Strömsössä.

Harmaan eri sävyjen kunnioittaminen
näkyy myös työssäni ja toivon, että sitä oppisin edelleen lisää joka päivä.

TOIMINTATERAPIASTA

Olen valmistunut toimintaterapeutiksi Jyväskylästä ja sen jälkeen olen istunut edelleen tiiviisti koulunpenkillä.

Eksyin heti urani alkuaikoina neurologian pariin Punkaharjulla ja menetin sydämeni aivoille. Aivojen monimuotoisuus ja niiden vaikutus meidän toimintaamme niin ajattelun, kuin fysiologian kautta on edelleen minun intohimoni. Olen sen intohimon myötä erikoistunut aivovauriokuntoutukseen Arcadan ammattikorkeakoulussa ja opiskellut monenlaisia neurologiaan liittyviä terapiamenetelmiä sekä -aiheita.

Toimintaterapia merkitsee minulle paljon. Haluan auttaa ihmisiä saavuttamaan oikeasti tuloksia ja parantamaan toimintakykyä mm. halvaantuneen raajaparin osalta. En halua saavuttaa tuloksia ainoastaan yksittäisen tehtävän onnistumisessa, vaan motorisen kuntoutumisen edistymisessä myös laadullisesti.

Tähän toiveeseen on vastannut myös Vasa Consept menetelmä, joka on antanut paljon uusia työkaluja pakkiini. Se on antanut minulle uusia vinkkejä tarkastella asioita eri tavalla kuin aiemmin ja se kuuluukin tällä hetkellä vahvasti työotteeseeni, unohtamatta kuitenkaan kaikkia muitakin työvälineitä mitä olen löytänyt urani varrella.

Kuntoutumisen tavoitteet ovat aina yksilöllisiä ja ihmisistä itsestään lähtöisin. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi yhdessä mietimme, mikä olisi paras lähestymistapa.

Toinen minulle läheinen ja tärkeä aihe on krooninen kipu osana elämää. Lisää ajatuksiani ja kuntoutujan kokemuksen toimintaterapiasta kroonisen kivun hoidossa löydät TÄÄLTÄ.

SEKSUAALISUUDESTA

Työskennellessäni toimintaterapeuttina huomasin myös, että  ihmisen seksuaalisuuden kohtaaminen ja ymmärtäminen varsinkin sairastumisen jälkeen oli  tärkeää ja kaipasin tähän lisää työvälineitä. Kaiken kautta eksyin opiskelemaan seksuaalineuvojaksi ja  uurastuksen jälkeen olen nykyisin erityistason seksuaaliterapeutti (NACS).

Sairastumisen ja vammautumisen vaikutukset ihmisen seksuaalisuuteen ovat erityisaiheena kiinnostavia, mutta autan kaikenlaisia ihmisiä seksuaalisuuteen liittyvissä haasteissa.

Seksuaaliterapeuttina sekä toimintaterapeuttina työotteeni on napakan hellä, mutta haastan asiakasta katselemaan maailmaa rohkeammin.

Viitekehyksenä minulla työssäni ovat voimavarakeskeisyys, dialogisuus ja ratkaisukeskeisyys, mutta myös hyväksymis- ja omistautumisterapia on minulle läheinen.

Meillä jokaisella on omat reppumme työkaluineen, joita käytämme joka päiväisessä elämässä ja jotka näkyvät toimintatavoissamme ja reaktioissamme ollessamme vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa.

Näitä ajattelumalleja ja toimintatapoja usein myös terapiassa tarkastellaan ja pohditaan yhdessä.

 

Toivon, että vastaanottoni olisi sellainen tila, missä kaikenlaisille aiheille ja ihmisille olisi tilaa.

Esimerkiksi seksuaalisuuden saralla väkivalta, fetissit, traumat ja pedofilia voivat olla vaikeita aiheita käsitellä, mutta minun tehtäväni ei ole arvottaa aiheita eikä ihmisiä. Tehtävänä on vain löytää ratkaisuja paremman arjen löytämiseksi.

Jokainen terapeutti on omanlaisensa ja tekee työtään persoonansa kautta.

On tärkeää löytää itselle sopiva terapeutti, joka sopivasti ymmärtää, kannustaa, kuulee ja auttaa mutta samalla myös haastaa, reagoi, laittaa pohtimaan sekä uskaltaa kohdata ihmisen kokonaisena.

Tämä on minun arvoistani suurin työssäni –
olla ihminen ihmiselle.

Näyttää tunteita, olla peilinä ja tukena, kannustaa ja pitää kädestä kiinni ja samalla potkia lempeän hellästi perseelle, eikun takapuolelle, jotta päästään eteenpäin.

Jos joku tässä tekstissä herätti tunteita, ota rohkeasti yhteyttä. Olen täällä.

// Henna

 

Varaa aika Hennalle seksuaaliterapiaan

Henna Kekkonen

Henna Kekkonen

Toimintaterapeutti AMK
Metropolia YAMK, valmistuu 2021
Erityistason seksuaaliterapeutti NACS

"Yö on pimeä, jotta tähdet näkyisivät."

Hennasta kuultua

Upea, rohkea ja ammattitaitoinen toimintaterapeutti! Innokas ja innostava ammattilainen, joka ei kaihda kokeilla uusia asioita, yksilöllisyys huomioiden! Kiitos

Crps2020

Todella ammattimaista ja lämminhenkistä palvelua. Terapeutti on aina hyvin energinen ja iloinen sekä luottamusta herättävä. Käynnit ovat aina miellyttäviä ja käyntien jälkeen on aina ollut todella hyvä fiilis.❤️

Sara Piekäinen

Paljon ajateltavia asioita. Ehkä eniten eettisyyden kannalta. Ei ole koskaan tullut ajatelleeksi kehitysvammaisten seksuaalisuutta ja sitä, että heillä on siihen ihan samanlainen oikeus kun meillä "normaaleillakin". Paljon myös hoitotyön kannalta mietityttää toiminta. Itse ole ollut hyvin arka ns. rikkomaan niitä toisen rajoja ja tämä kyllä antoi paljon uusia kulmia tilanteissa toimimiseen jo ihan omalla ajatustasolla kuinka tilanteisiin suhtautuu.

Hennan kurssilainen

Mulla kyllä jäi hyvä fiilis luennon jälkeen pystyin kunnolla keskittymään ja kuuntelee vaikka adhd onki ja add ja iso plussa sulle, osasit selittää asiat hyvin ja selkeesti. Tästä on nyt hyvä jatkaa eteenpäin! Ja vielä lisäks että todella kiinnostava luento!

Hennan kurssilainen

Kiitos! Mukavan suoraa puhetta asiasta mikä niin usein on valitettavan jähmeää. Ylipäätään tosi paljon uusia ajatuskulmia mitkä eivät ehkä muuten olisi tulleet vastaan. Ehkä yksi iso ajatus tai fiilis mikä tuntui toistuvan oli/on, että seksuaalisuus kasvatus/koulutus tulisi jatkua aikuselämään. Muuten häpeä ja sen kautta syntyvät tilanteet ja tunteet tulevat tuskin vähenemään. Sen kautta myöskin hoito ja avustus voisi kohentua. Teet siis tärkeää työtä ja tätä sanomaa ja työtä olisi hyvä muidenkin levittää! Tykkäsin kurssista!

Hennan kurssilainen

Iloinen ja rento ilmapiiri. Kiva aina käydä. Jatkakaa samaan malliin.

Anjuska

Hennalla ihana ja sopivan napakka ote meneviin lapsiin.

HT

Terapia on tuottanut tuloksia. Rankka, mutta toimiva menetelmä.

Harjoitusohjelman päivittäjä

Teillä on kodikas tunnelma ja lämmin ilmapiiri 🙂

KimBSu

Iso kiitos hyvästä koulutuksesta, eka koulutus teamsissa, jota jaksoin oikeasti keskittyä seuraamaan. Hienosti veditte sen vaikka emme olleetkaan livenä 🙂

Asiakas

Kiitos hyvästä koulutuksesta. Esimerkkien kautta paljon avautui asioita.

Tyytyväinen koulutukseen

Kiitos! Oli pitkästä aikaa koulutus sellainen kun toivoin. Selkeää asiaa!

Asiakas

Hyvä koulutus, herätti ajattelemaan omaa toimintaa ja miten asioita voi ottaa esiin

Koulutuksessa

Kouluttaja oli mukaansatempaava ja asiantunteva.

Asiakas

Kiitos, tänpäiväisestä keskustelutuokiosta, on parempi olla.

Asiakas

Minut kohdattiin kokonaisena ihmisenä käydessäni seksuaaliterapeutilla. Oli aikaa ja rauhaa jutella.

Tyytyväinen asiakas
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00