Search
Close this search box.
Kokonaisvaltaista kuntoutusta ja hyvinvointia tukevat palvelut vauvasta vaariin.

Henna Suikki

TOIMINTATERAPEUTTI, SEKSUAALITERAPEUTTI, TYÖNOHJAAJA KOULUTETTAVA

Varaa aika Hennalle toimintaterapiaan, seksuaaliterapiaan tai työnohjaukseen

Henna Suikki

  • Toimintaterapeutti YAMK
  • Erityistason seksuaaliterapeutti NACS
  • Työnohjaajakoulutettava

”Yö on pimeä, jotta tähdet näkyisivät.”

Hei siä!

Ihanaa, kun eksyit sivulleni!

Miä oon tosiaan Henna Suikki, ja Terapiaperhosen toinen yrittäjä. Minut löytää vaihtelevasti ympäri Suomen, mutta pääsääntöisesti olen Mikkelin toimipisteellä. Savonlinnassa käyn harvemmin. 

Teen arjessani töitä sekä toiminta- että seksuaaliterapeuttina, mutta myös koulutukset, luennot ja kirjallisuuden tuottaminen ovat tällä hetkellä suuressa roolissa työviikkojani. 

Ajanvarauksen voit tehdä soittamalla tai lähettämällä sähköpostia. 

TOIMINTATERAPIASTA

Toimintaterapeuttina olen erikoistunut aivovauriokuntoutukseen sekä pitkittynyttä kipua kokevien ihmisten auttamiseen. Toimintaterapeuttina olen ehkä vähän erilainen ja autan paljon ihmisten omia ajattelu- ja toimintamallien muutosten kehittymistä myös keskustelun kautta. Mutta myös napakat jumpat onnistuvat minun kanssani, mikäli toiveena on motorisen toimintakyvyn parantuminen. 

Pohjaan paljon työtäni toimintaterapeuttinakin arvojen ja hyvän elämän kirkastamiseen ja toivon auttavani ihmisiä ymmärtämään enemmän itseään muuttuvien elämäntilanteiden aallokossa.  Lähestymistapani toimintaterapiassa on myös vahvasti psykofyysinen ja tavoitteena usein on löytää hermostoon rauhaa esimerkiksi pitkittyneen kivun kanssa eläessä. 

Haluan myös kehittää vahvasti kuntoutuksen alan kenttää seksologina. Toivon auttavani myös kuntoutuksen ja terveydenhuollon ammattilaisia tiedon lisääntymisessä ja seksuaaliterveyden kohtaamisessa asiakastyössä. 

henna suikki

SEKSUAALISUUDESTA

Seksuaaliterapeuttina työotteeni on napakan hellä, mutta haastan asiakkaita katselemaan maailmaa rohkeammin. Viitekehyksenä minulla työssäni ovat voimavarakeskeisyys, dialogisuus ja ratkaisukeskeisyys, mutta myös hyväksymis- ja omistautumisterapia on minulle läheinen. 

Pari- tai moniskuntaterapiassa työskennellään usein tunneyhteyttä kohti ja vuorovaikutuksen teemojen ympärillä. Pohjaan työtäni tunnekeskeisen pariterapian oppeihin.

Toivon, että vastaanottoni olisi sellainen tila, missä kaikenlaisille aiheille ja ihmisille olisi tilaa. Tehtävänä on vain löytää ratkaisuja paremman arjen löytämiseksi.

Tämä on minun arvoistani suurin työssäni –
olla ihminen ihmiselle.

Näyttää tunteita, olla peilinä ja tukena, kannustaa ja pitää kädestä kiinni ja samalla potkia eteenpäin lempeän hellästi.

Seksuaalisuuden teemoissa olen erikoistunut eritavoin erityistä tukea tarvitsevien ihmisten auttamiseen. Koulutan seksuaalisuuden teemoista sekä terveydenhuollon että kuntoutuksen ammattilaisia tällä hetkellä laajalti ympäri Suomen. 

Itselleni tärkeitä aiheita on seksuaalisuuden kohtaaminen kuntoutus- ja hoitotyössä, sairastumisen ja vammautumisen vaikutukset seksuaalisuuteen, pitkittyneen kivun vaikutukset seksuaalisuuteen sekä kehitysvammaisten ja autisminkirjon ihmisten seksuaalioikeuksien edistäminen. 

Ylläpidän Suomen suurinta materiaalipankkia seksuaalisuuden teemoista SelkoSeksiä, joka on erikoistunut eri tavoin vammaisten ihmisten seksuaalioikeuksiin. 

Olen yrittäjä myös Amorin Oyssa, joka on seksin ja nautinnon välineiden asiantuntijayritys ja välinetietouden tuominen terveydenhuollon kentälle on minun työssäni tärkeää. 

SELKOSEKSISTÄ

SelkoSeks on Terapiaperhonen Oy:n ylläpitämä palvelu, jonka Henna Suikki perusti vuonna 2020. Nykyään sitä kautta löydät laajan kattauksen materiaaleja, selkokuvia, oppaita, koulutuspalveluita ja työnohjausta seksuaalisuuden teemoihin liittyen. 

Selkokuvapankki tarjoaa käyttöösi yli 400 selkokuvaa, joita voit ostaa erilaisina kokonaisuuksina tai kaikki kerralla. Selkokuvat saat ladattua oston jälkeen omalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimeen. Voit käyttää kuvia suoraan laitteeltasi, tulostaa ne kommunikaatiokansioon tai lisätä ne Papunetin työkaluun. Kuvat on toteutettu hyväksi havaittuja selkokuvien edellytyksiä noudattaen.

On ollut upeaa olla kehittämässä laajalti tätä aihealuetta sekä yhteiskunnallisesti että paikallisesti sotealan toimijoiden parissa. 

TYÖNOHJAUKSESTA

Olen aina ollut innokas tutkimaan elämäämme ohjaavia arvoja, normeja ja viitekehyksiä ja olisi mielenkiintoista löytää uusia näkökulmia työelämään erilaisten ihmisten kanssa. Tämä vuoksi lähdin opiskelemaan työnohjausta ja toteutan sitä nyt opiskelijahinnoilla. 

Työnohjaukseen hakeutuessa ei sinulla tai teillä tarvitse olla valmiita haasteita tai kriisejä, vaan lähtökohtana voi olla vain vuorovaikutustaitojen, oman työn organisoinnin tai tiimityön kehittäminen. Työnohjaajana olen varmastikin rohkea ja normeja rikkova, mutta työnohjaajan tärkein työkalu on kuunteleminen ja dialogin löytäminen. Koen tärkeäksi nostaa keskusteluun juuri ne vaikeat asiat, jotka painavat ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa.

Olen yrittäjä kahdessa eri yrityksessä ja toiminut monessa eri vaikuttajayhteisössä (Etelä-Savon yrittäjät, Mikkelin Yrittäjät ja Mikkelin Nuorkauppakamari). Tavoitteenani on laajalti kehittää ja ymmärtää työmaailmaa ja ihmisten työelämää sensitiivisemmäksi, turvallisemmaksi ja ihmislähtöisemmäksi.

Mikäli mikä tahansa tällä sivulla herätti ajatuksia, olethan rohkeasti yhteydessä!

Voit lukea lisää työnohjauksesta TÄÄLTÄ.

Asiakaskommentteja Hennasta

Upea, rohkea ja ammattitaitoinen toimintaterapeutti! Innokas ja innostava ammattilainen, joka ei kaihda kokeilla uusia asioita, yksilöllisyys huomioiden! Kiitos

Crps2020

Todella ammattimaista ja lämminhenkistä palvelua. Terapeutti on aina hyvin energinen ja iloinen sekä luottamusta herättävä. Käynnit ovat aina miellyttäviä ja käyntien jälkeen on aina ollut todella hyvä fiilis.❤️

Sara Piekäinen

Paljon ajateltavia asioita. Ehkä eniten eettisyyden kannalta. Ei ole koskaan tullut ajatelleeksi kehitysvammaisten seksuaalisuutta ja sitä, että heillä on siihen ihan samanlainen oikeus kun meillä "normaaleillakin". Paljon myös hoitotyön kannalta mietityttää toiminta. Itse ole ollut hyvin arka ns. rikkomaan niitä toisen rajoja ja tämä kyllä antoi paljon uusia kulmia tilanteissa toimimiseen jo ihan omalla ajatustasolla kuinka tilanteisiin suhtautuu.

Hennan kurssilainen

Mulla kyllä jäi hyvä fiilis luennon jälkeen pystyin kunnolla keskittymään ja kuuntelee vaikka adhd onki ja add ja iso plussa sulle, osasit selittää asiat hyvin ja selkeesti. Tästä on nyt hyvä jatkaa eteenpäin! Ja vielä lisäks että todella kiinnostava luento!

Hennan kurssilainen

Kiitos! Mukavan suoraa puhetta asiasta mikä niin usein on valitettavan jähmeää. Ylipäätään tosi paljon uusia ajatuskulmia mitkä eivät ehkä muuten olisi tulleet vastaan. Ehkä yksi iso ajatus tai fiilis mikä tuntui toistuvan oli/on, että seksuaalisuus kasvatus/koulutus tulisi jatkua aikuselämään. Muuten häpeä ja sen kautta syntyvät tilanteet ja tunteet tulevat tuskin vähenemään. Sen kautta myöskin hoito ja avustus voisi kohentua. Teet siis tärkeää työtä ja tätä sanomaa ja työtä olisi hyvä muidenkin levittää! Tykkäsin kurssista!

Hennan kurssilainen

Iloinen ja rento ilmapiiri. Kiva aina käydä. Jatkakaa samaan malliin.

Anjuska

Hennalla ihana ja sopivan napakka ote meneviin lapsiin.

HT

Terapia on tuottanut tuloksia. Rankka, mutta toimiva menetelmä.

Harjoitusohjelman päivittäjä

Iso kiitos hyvästä koulutuksesta, eka koulutus teamsissa, jota jaksoin oikeasti keskittyä seuraamaan. Hienosti veditte sen vaikka emme olleetkaan livenä 🙂

Asiakas

Kiitos hyvästä koulutuksesta. Esimerkkien kautta paljon avautui asioita.

Tyytyväinen koulutukseen

Kiitos! Oli pitkästä aikaa koulutus sellainen kun toivoin. Selkeää asiaa!

Asiakas

Hyvä koulutus, herätti ajattelemaan omaa toimintaa ja miten asioita voi ottaa esiin

Koulutuksessa

Kouluttaja oli mukaansatempaava ja asiantunteva.

Asiakas

Kiitos, tänpäiväisestä keskustelutuokiosta, on parempi olla.

Asiakas

Minut kohdattiin kokonaisena ihmisenä käydessäni seksuaaliterapeutilla. Oli aikaa ja rauhaa jutella.

Tyytyväinen asiakas
Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä. 

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä.