Search
Close this search box.
Kokonaisvaltaista kuntoutusta ja hyvinvointia tukevat palvelut vauvasta vaariin.

Neurosonic apuna urheilusta palautumiseen

Aloittelin 7 viikkoa sitten tiukemman treeniohjelman, jossa mukana on sekä voimaharjoittelua, että juoksua. Treenikertoja viikossa tulee yhteensä viisi ja lisäksi tähän sisältyy kehonhuoltoa, jotka tukevat näitä molempia liikuntamuotoja. Ennen juoksu- ja salitreeniä teen alkulämmittelyjä sekä tottakai loppujäähdyttelyt. Tiesin kuitenkin jo entuudestaan, että kehoni on hitaampi palautumaan rankemmasta liikunnasta, joten olin jo valmiiksi päättänyt ottaa palautumiseen avuksi Neurosonicissa käynnin.

Normaalisti tarvitsen voimatreenistä palautumiseen kolme päivää. Eniten lihakset ovat kipeimpänä toisena päivänä treenin jälkeen. Miten sitten toteuttaa yhtälö, jos treenejä on viisi viikossa ja palautumiseen tarvittaisiin jo se kolme? Uskaltaisinpa väittää, että tämä on varmasti tuttu kysymys monelle liikuntaa harrastavalle. Fyysiseen palautumiseen vaikuttaa toki moni asia; miten nukut, miten syöt, juotko vettä tarpeeksi, saatko tarvittavat vitamiinit, miten huollat kehoa, onko kehosi jatkuvassa stressitilassa, onko sinulla esim. aineenvaihduntaan vaikuttavia sairauksia jne. ja nämä ovatkin ehdottoman tärkeitä osa-alueita tarkasteltavaksi palautumisen kannalta. Mutta näiden lisäksi halusin kuitenkin testata Neurosonicia tukemaan palautumista varsinkin peräkkäisten treenipäivien välissä.

Kokeilin Neurosonicia kuuden viikon ajan keskimäärin kolme kertaa viikossa. Hankalimmat palautumiskohdat itselle ovat olleet ne tilanteet, jolloin edellisenä päivänä on ollut salitreeni ja seuraavana päivänä olisi juoksutreeni edessä. Tässä kohtaa on hyvä huomioida se, että keho pitäisi samalla valmistaa tulevaan treeniin, mutta myöskin saada hiukan rentoutumaan edellisestä treenistä eli täyttä rentoutumissignaalia ei tässä kohdin olisi järkevintä antaa keholle. Neurosonicissa on kuitenkin se erinomainen puoli, että siinä on useampia eri ohjelmavaihtoehtoja.

Päädyimme yhdessä Terapiaperhosen työntekijän kanssa alkukartoituksessa siihen vaihtoehtoon, että näiden treenipäivien välissä otan lyhyemmällä ohjelmalla rentoutuksen ja varsinaisina kehonhuoltopäivinä sitten pidemmän palautumisohjelman. Alkuun ajatus itsellä kyllä rehellisesti oli, että no voiko noin lyhyt ohjelma sitten tehota. No nähtävästi voi! Lyhyt rentoutusohjelma toi sen hyödyn, että pahimmat kipualueet rauhoittuivat eli selkeästi tällä oli konkreettinen hyöty palautumisen nopeutumisessa ja näin ollen keho oli myös valmiimpi jo seuraavaan treeniin. Lepopäivien pidempi palautumisohjelma taas toi sen hyödyn, että fyysisesti olo tuntui käynnin jälkeen täysin rentoutuneelta, mutta ei kuitenkaan väsyneeltä. Pidempi palautumisohjelma tuki selkeästi myös enemmän syvää unta. Yhteenvetona voisinkin todeta, että jos sinulla on haasteita palautumisen kanssa, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Neurosonicia. Alkukartoituksen kautta saat itsellesi räätälöidyn ohjelman ja sitä kautta parhaimman avun.

P.S. Muistathan, että jokainen on yksilö, joten jokaiselle ohjelmat toimivat eri tavalla. Toisinsanoen, tässä tekstissä mainitut ohjelmat, jotka ovat sopineet minulle parhaiten, eivät välttämättä sovi sinulle parhaiten. 

Blogiteksti on asiakkaamme kynästä.

Neurosonic divaani löytyy Terapiaperhosen molemmista toimipisteistä. Aikoja Neurosoniciin voit varata suoraan nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla toimistoomme 050 475 0560.

Lahjakortit Neurosoniciin saat ostettua suoraan verkkokaupastamme.

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä. 

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä.