Search
Close this search box.
Kokonaisvaltaista kuntoutusta ja hyvinvointia tukevat palvelut vauvasta vaariin.

Lympha Touch arpikudosten käsittelyn apuna

Arvet muodostuvat seurauksena haavoista, osana ihon normaalia paranemisprosessia. Haavat puolestaan ovat seurausta leikkauksista, tapaturmista tai sairauksista. Arpia muodostuu myös muun muassa palovammoista sekä esimerkiksi raskauden seurauksena, jolloin arven muodostuminen on seurausta ihon äkillisestä venymisestä. Haavan paranemisprosessin aikana ihoon muodostuu arpikudosta. Kun haava on parantunut, puhutaan arvesta.

Vaikka kaikki haavat käyvät läpi saman paranemisprosessin, voi arpien kosmeettinen ja toiminnallinen lopputulos vaihdella suuresti. Parhaimmillaan arvet ovat huomaamattomia ja toiminnaltaan kuin muukin terve iho. Arpikudos voi kuitenkin aiheuttaa myös ongelmia; toiminnallisia ongelmia, kuten liikerajoituksia sekä kipuja voi aiheutua, kun esimerkiksi arpikudoksessa on kiinnikkeitä tai kudokset liukuvat huonosti toisiinsa nähden.

Arven ihon tulisi liikkua, kuten muunkin terveen ihon. Liikettä ei tapahdu itsestään, vaan arpea tulee käsitellä ihon normaalin liikkeen mahdollistamiseksi. Sektioarpi esimerkiksi voi aiheuttaa merkittäviä ryhdin ongelmia, toimintahäiriöitä kehoon sekä hidastaa synnytyksestä palautumista. Vanha arpi ei välttämättä enää kipuile, mutta voi aiheuttaa kiristävää tunnetta tai aiheuttaa ns. kompensaatioita muualle kehoon. Esimerkiksi vanhan sektioarven ongelmat voivat heijastua selkäkipuina.

Miten arpia voi hoitaa?

Arpien käsittelyn tarpeellisuutta on mukavasti nostettu jo esiin, vaikka läheskään kaikkia ei kuitenkaan ohjeisteta arven käsittelyyn ompeleiden poiston jälkeen. Arpia voidaan käsitellä manuaalisesti käsin, erilaisia faskiarautoja hyödyntäen tai esimerkiksi alipainehoidolla.

LymphaTouch on lääkinnällinen hoitolaite, joka perustuu elimistön imunestejärjestelmään. Hoito aktivoi tehokkaasti elimistön imunestekiertoa ihonalaisessa kudoksessa, joka lisää hapen sekä ravintoaineiden saantia hoidetun alueen ympärillä. LymphaTouch -laitteen hoitopään ollessa kosketuksissa iholla, se muodostaa itsestään alipaineen kudokseen, joka puolestaan aiheuttaa ihon ja kudoksen venymisen. Venyminen avaa imunestetiehyet, jolloin imuneste alkaa virtaamaan soluvälitilasta imusuoniin.

LymphaTouch-hoito soveltuu

 

  • turvotukseen

  • lymfaödeemaan

  • kivunhoitoon

  • pehmytkudoksen kireyteen

  • arpiin sekä fibroosiin

  • toiminnallisuuden rajoituksiin

LymphaTouch on tehokas apu arpikudosten käsittelyssä. Hoitopään ollessa ihoa vasten paikallaan, se antaa kudoskerroksiin liikettä eri suuntiin, joka puolestaan aktivoi kudosten nestekiertoa. LymphaTouchin käytön voi aloittaa jo, vaikka haavassa olisi vielä ompeleet. Tuolloin hoidetaan kudoksia haavan ympäriltä kevyellä imuteholla. Hoito vähentää turvotusta ja poistaa kudosten arkuutta. Haavan parantuessa imutehoa voi lisätä, jolloin kudosten liikkuvuus lisääntyy. Hoidossa voidaan hyödyntää myös pulsaatio sekä värinä ominaisuuksia, jotka lisäävät kudosten liikkuvuutta myös syvemmällä kudoksissa, ja poistavat tehokkaammin arpeen muodostuneita kiinnikkeitä.

Arpi voi olla siis aivan tuore tai useita vuosia vanha – LymphaTouchilla arven toipumista voidaan tehokkaasti tukea ja parantaa kudosten liikkuvuutta.  

Lympha Touch -hoitoon voit varata ajan osoitteesta https://varaa.nettiajat.fi/3333/ Mikkelin toimipisteelle.

Sitä voidaan käyttää osana fysioterapiaa, hierontaa tai voit yhdistää hoidon myös Neurosonic käyntiin.

Tervetuloa vastaanotolle!

Kirjoittajat:

Terapiaperhosen fysioterapeutit

Lisätietoa palvelusta saat täältä.

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä. 

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä.