Tehokasta ja vaikuttavaa kuntoutusta kokonaisvaltaisesti – jotta sinä voit toteuttaa unelmasi!

Henna Suikki

TOIMINTATERAPEUTTI, SEKSUAALITERAPEUTTI, TYÖNOHJAAJA KOULUTETTAVA

Varaa aika Hennalle toimintaterapiaan, seksuaaliterapiaan tai työnohjaukseen

Henna Suikki

  • Toimintaterapeutti YAMK
  • Erityistason seksuaaliterapeutti NACS
  • Työnohjaajakoulutettava

”Yö on pimeä, jotta tähdet näkyisivät.”

Hellurei!

Ihanaa, kun eksyit sivulleni!

Miä oon tosiaan Henna, ja Terapiaperhosen toinen yrittäjistä. Toimenkuvaani kuuluvat hääräily sekä Mikkelin että Savonlinnan toimipisteillä.

Työuraani miulla on takana nyt semmonen reilu kymmenen vuotta ja yrittäjyyttä muutamia vuosia. Vaikka junnariksi itseäni lempeästi kutsunkin, olen kuitenkin saanut nähdä, kuulla ja kokea kaikenlaista jo elämässäni ja ennen kaikkea todeta, että elämä ei aina mene kuin Strömsössä.

Toivon, että harmaan eri sävyjen kunnioittaminen näkyy myös työssäni ja toivon, että sitä oppisin edelleen lisää joka päivä. Toivoisin myös, että sohvallani istuen voit rohkeasti kertoa siun tarinasi.

TOIMINTATERAPIASTA

Toimintaterapeuttina eksyin heti urani alkuaikoina neurologian pariin ja menetin sydämeni aivoille. Aivojen monimuotoisuus ja niiden vaikutus meidän toimintaamme niin ajattelun, kuin fysiologiankin kautta on edelleen minun intohimoni.

Toimintaterapia merkitsee minulle paljon. Haluan auttaa ihmisiä saavuttamaan oikeasti tuloksia ja parantamaan toimintakykyä esimerkiksi halvaantuneen raajaparin osalta. En halua saavuttaa tuloksia ainoastaan yksittäisen tehtävän onnistumisessa, vaan motorisen kuntoutumisen edistymisessä myös laadullisesti.

Neurologian lisäksi olen perehtynyt laajalti pitkittyneeseen kipuun ja sitä kokevien ihmisten auttamiseen. Olen kirjoittanut kivusta muun muassa pienen kirjasen tiimini kanssa. Lähestymistapani kivun hoitoon on pitkälti psykofyysinen ja tavoitteena usein on löytää hermostoon rauhaa kivun kanssa eläessä. Kipua kokevat ihmiset törmäävät usein ohittamiseen ja vähättelyyn, ja lähtökohtana onkin minulle aina kohdata ja kuulla ihminen kivun keskellä.

SEKSUAALISUUDESTA

Seksuaalisuuden teemoissa olen erikoistunut eritavoin erityistä tukea tarvitsevien ihmisten auttamiseen, mutta myös tunnekeskeiseen pariterapiaan. Koulutan seksuaalisuuden teemoista sekä terveydenhuollon että kuntoutuksen ammattilaisia tällä hetkellä laajalti ympäri Suomen.

Seksuaaliterapeuttina sekä toimintaterapeuttina työotteeni on napakan hellä, mutta haastan asiakasta katselemaan maailmaa rohkeammin. Viitekehyksenä minulla työssäni ovat voimavarakeskeisyys, dialogisuus ja ratkaisukeskeisyys, mutta myös hyväksymis- ja omistautumisterapia on minulle läheinen. Pariterapiassa työskennellään usein tunneyhteyttä kohti ja vuorovaikutuksen teemojen ympärillä.

Meillä jokaisella on omat reppumme työkaluineen, joita käytämme joka päiväisessä elämässä ja jotka näkyvät toimintatavoissamme ja reaktioissamme ollessamme vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa.

Näitä ajattelumalleja ja toimintatapoja usein myös terapiassa tarkastellaan ja pohditaan yhdessä.

Toivon, että vastaanottoni olisi sellainen tila, missä kaikenlaisille aiheille ja ihmisille olisi tilaa. Tehtävänä on vain löytää ratkaisuja paremman arjen löytämiseksi.

Jokainen terapeutti on omanlaisensa ja tekee työtään persoonansa kautta.

On tärkeää löytää itselle sopiva terapeutti, joka sopivasti ymmärtää, kannustaa, kuulee ja auttaa mutta samalla myös haastaa, reagoi, laittaa pohtimaan sekä uskaltaa kohdata ihmisen kokonaisena.

Tämä on minun arvoistani suurin työssäni –
olla ihminen ihmiselle.

Näyttää tunteita, olla peilinä ja tukena, kannustaa ja pitää kädestä kiinni ja samalla potkia lempeän hellästi perseelle, eikun takapuolelle, jotta päästään eteenpäin.

TYÖNOHJAUKSESTA

Olen aina ollut innokas tutkimaan elämäämme ohjaavia arvoja, normeja ja viitekehyksiä ja olisi mielenkiintoista löytää uusia näkökulmia työelämään erilaisten ihmisten kanssa. Tämä vuoksi lähdin opiskelemaan työnohjausta ja toteutan sitä nyt opiskelijahinnoilla. 

Työnohjaukseen hakeutuessa ei sinulla tai teillä tarvitse olla valmiita haasteita tai kriisejä, vaan lähtökohtana voi olla vain vuorovaikutustaitojen, oman työn organisoinnin tai tiimityön kehittäminen. Työnohjaajana olen varmastikin rohkea ja normeja rikkova, mutta työnohjaajan tärkein työkalu on kuunteleminen ja dialogin löytäminen. Koen tärkeäksi nostaa keskusteluun juuri ne vaikeat asiat, jotka painavat ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa.

Olen myös yrittäjä kahdessa eri yrityksessä ja toiminut monessa eri vaikuttajayhteisössä (Etelä-Savon yrittäjät, Mikkelin Yrittäjät ja Mikkelin Nuorkauppakamari). Tavoitteenani on laajalti kehittää ja ymmärtää työmaailmaa ja ihmisten työelämää sensitiivisemmäksi, turvallisemmaksi ja ihmislähtöisemmäksi.

 

Mikäli mikä tahansa tällä sivulla herätti ajatuksia, olethan rohkeasti yhteydessä!

Asiakaskommentteja Hennasta

Upea, rohkea ja ammattitaitoinen toimintaterapeutti! Innokas ja innostava ammattilainen, joka ei kaihda kokeilla uusia asioita, yksilöllisyys huomioiden! Kiitos

Crps2020

Todella ammattimaista ja lämminhenkistä palvelua. Terapeutti on aina hyvin energinen ja iloinen sekä luottamusta herättävä. Käynnit ovat aina miellyttäviä ja käyntien jälkeen on aina ollut todella hyvä fiilis.❤️

Sara Piekäinen

Paljon ajateltavia asioita. Ehkä eniten eettisyyden kannalta. Ei ole koskaan tullut ajatelleeksi kehitysvammaisten seksuaalisuutta ja sitä, että heillä on siihen ihan samanlainen oikeus kun meillä "normaaleillakin". Paljon myös hoitotyön kannalta mietityttää toiminta. Itse ole ollut hyvin arka ns. rikkomaan niitä toisen rajoja ja tämä kyllä antoi paljon uusia kulmia tilanteissa toimimiseen jo ihan omalla ajatustasolla kuinka tilanteisiin suhtautuu.

Hennan kurssilainen

Mulla kyllä jäi hyvä fiilis luennon jälkeen pystyin kunnolla keskittymään ja kuuntelee vaikka adhd onki ja add ja iso plussa sulle, osasit selittää asiat hyvin ja selkeesti. Tästä on nyt hyvä jatkaa eteenpäin! Ja vielä lisäks että todella kiinnostava luento!

Hennan kurssilainen

Kiitos! Mukavan suoraa puhetta asiasta mikä niin usein on valitettavan jähmeää. Ylipäätään tosi paljon uusia ajatuskulmia mitkä eivät ehkä muuten olisi tulleet vastaan. Ehkä yksi iso ajatus tai fiilis mikä tuntui toistuvan oli/on, että seksuaalisuus kasvatus/koulutus tulisi jatkua aikuselämään. Muuten häpeä ja sen kautta syntyvät tilanteet ja tunteet tulevat tuskin vähenemään. Sen kautta myöskin hoito ja avustus voisi kohentua. Teet siis tärkeää työtä ja tätä sanomaa ja työtä olisi hyvä muidenkin levittää! Tykkäsin kurssista!

Hennan kurssilainen

Iloinen ja rento ilmapiiri. Kiva aina käydä. Jatkakaa samaan malliin.

Anjuska

Hennalla ihana ja sopivan napakka ote meneviin lapsiin.

HT

Terapia on tuottanut tuloksia. Rankka, mutta toimiva menetelmä.

Harjoitusohjelman päivittäjä

Teillä on kodikas tunnelma ja lämmin ilmapiiri 🙂

KimBSu

Iso kiitos hyvästä koulutuksesta, eka koulutus teamsissa, jota jaksoin oikeasti keskittyä seuraamaan. Hienosti veditte sen vaikka emme olleetkaan livenä 🙂

Asiakas

Kiitos hyvästä koulutuksesta. Esimerkkien kautta paljon avautui asioita.

Tyytyväinen koulutukseen

Kiitos! Oli pitkästä aikaa koulutus sellainen kun toivoin. Selkeää asiaa!

Asiakas

Hyvä koulutus, herätti ajattelemaan omaa toimintaa ja miten asioita voi ottaa esiin

Koulutuksessa

Kouluttaja oli mukaansatempaava ja asiantunteva.

Asiakas

Kiitos, tänpäiväisestä keskustelutuokiosta, on parempi olla.

Asiakas

Minut kohdattiin kokonaisena ihmisenä käydessäni seksuaaliterapeutilla. Oli aikaa ja rauhaa jutella.

Tyytyväinen asiakas