FYSIOTERAPEUTTI

Riina Heinonen

Tervehdys!

Mie olen Riina, 36- vuotias savolaislikka, kotoisin Punkaharjulta ja miulla on ollut ilo työskennellä Terapiaperhosen leivissä pian kaksi vuotta.

Fysioterapiaa olen tehnyt laidasta laitaan, tuki- ja liikuntaelinkuntoutuksesta geriatriseen kuntoutukseen niin vuodeosastolla, palvelutalossa, kuntoutuskeskuksessa kuin avovastaanotollakin. Ikähaitari on ollut vauvasta vaariin.

Valmistuin fysioterapeutiksi Mikkelin Ammattikorkeakoulusta Savonlinnan yksiköstä syksyllä 2012, mutta huutavan sijaispulan vuoksi aloitin fysioterapeutin sijaisena työt jo keväällä 2012.

Opiskeluaikana olin varma, etten koskaan tule tykkäämään neurologisesta fysioterapiasta. Kuitenkin työharjoittelu sai miut kiinnostumaan neurologisesta kuntoutuksesta.

Ensimmäinen työpaikkani oli kuntoutuskeskuksessa, jossa työskentelin vaikeavammaisten parissa. Siitä se ura sitten avautui.

Pääsin toteuttamaan kuntoutusta myös altaassa, mikä on ollut omiaan entiselle vesipedolle. Uiminen ja vesi elementtinä on ollut itselleni aina tärkeää, ihan lapsesta saakka.

Neurologiseen kuntoutukseen olen saanut lisää työkaluja tutustumalla Vasa Concept- menetelmään. Menetelmä näkyy nykyisin myös päivittäisessä työssäni osana muuta fysioterapiaa.

Olin haaveillut jo opiskeluajoista saakka lantionpohjan fysioterapeutin urasta ja sen toteuttamisesta jossain vaiheessa elämää.

Omien lasten syntymien jälkeen alkoi kehossa näkyä raskauksien ja synnytysten jäljet ja niiden tuomat ongelmat.

Työurallani aukeni viimein sauma, jolloin tuli tilaisuus päästä opiskelemaan lantionpohjan ja äitiysfysioterapian saloja – toki myös niiden omien kokemusten innoittamana.

Äitiysfysioterapiassa – kuten muussakin tekemässäni työssä, miulle on tärkeintä, että asiakas tulee kuulluksi.

Jokaisella meillä on tavoitteita, joita kohti fysioterapiassa yhdessä mennään yksilöllisin keinoin. Mehän ei kaikki samaan muottiin mahduta.

Pääpaino äitiysfysioterapiassa miulla on ollut synnytyksen jälkeinen kuntoutus, unohtamatta kuitenkaan raskauden aikaista fysioterapiaa.

Tiedon ja osaamisen halu kasvaa koko ajan, ja innostus äitiysfysioterapiaan vaan kasvaa!

Tällä saralla haaveilen doulaamisesta, ja ehkäpä se palvelu joskus löytyy vielä minun tarjoamana.

Mutta myyntipuheet sikseen. Jos haluat tavata terapeutin, joka tekee työtä koko sydämellään, otathan yhteyttä!

Riina Heinonen
Fysioterapeutti AMK

Varaa aika Riinalle fysioterapiaan

fysioterapeutti-riina-heinonen

Riina Heinonen

Fysioterapeutti AMK

"Elä ressaa, tee parhaas ja unoha loput."

Riinasta kuultua

Kiva ilta. Avointa keskustelua. Riina osaat selittää harjoitukset hyvin ja kiva, että jaksat selittää useaan kertaan. <3 Kiva, että autat etsimään esim. lihaksen reunat.

Ryhmäläinen 2

Harjoituksen hyvät. Sain jotain kotiin viemisiksi. Hyvä tiivis info alkuun.

Ryhmäläinen 3

Tykkäsin kovasti ryhmän toiminnallisesta osuudesta. Kerroit hyvin, miten lihakset tulee jännittää ja kuinka jännityksen voi tarkastaa. Alun teoriassa oli hyvää sen havainnoillisuus ja hyvät kuvat. Kokonaisuus hyvä! Kiitos!

Ryhmäläinen
Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00