Kokonaisvaltaista kuntoutusta ja hyvinvointia tukevat palvelut vauvasta vaariin.

Kortit kaikille naisille

Kehon huoltamista kuuluisi tehdä läpi elämän, mutta omasta hyvinvoinnista tulee usein etenkin kiireisessä arjessa tingittyä. Lantionpohjan harjoittelu on yksi tärkeimmistä kehonhuollollisista asioista läpi elämän. Etenkin synnyttäneiden naisten tulisi muistaa lantionpohjan harjoittelu raskauksien ja synnytysten jälkeen, jotta keho toimisi mahdollisimman hyvin.

Lantionpohjalla on tärkeä rooli vatsalihasten erkauman kuntoutuksessa. Suorien vatsalihasten erkauma onkin tänä päivänä kovin pinnalla oleva aihe. Tuoreet äidit pohtivat muuttuneita kehojaan, ja ajankohtaa, milloin oma keho olisi riittävän hyvin palautunut, että pääsisi palaamaan esimerkiksi entisten liikunnallisten harrastusten pariin. Äitiysfysioterapiakäynnillä tähän saa hyvän ja yksilöllisen ohjauksen tutkimisen lisäksi.

Harjoittelun kuuluisi olla säännöllistä, muttei liian tiukkapipoista. Harjoittelua olisi myös hyvä tehdä ylläpitävänä läpi elämän, mutta usein etenkin ”ruuhkavuosien” tai muuten vain hektisen arjen lomassa harjoittelu unohtuu.

Työssäni kohtaan paljon raskaana olevia tai synnyttäneitä naisia, mutta kaikki asiakkaat eivät ole äitejä tai äidiksi tulevia. Halusimme tehdä korttipakan, josta hyötyisivät kaikki naiset – eivät pelkästään synnyttäneet, vaikka idea äitiysfysioterapiasta onkin saanut alkunsa. Korttipakka sisältää erilaisia harjoitteita, joissa keskitytään lantionpohjan sekä keskivartalon lihasten aktivointiin ja hallintaan. Harjoitteet sisältävät mm. hengitystekniikkaa, lantionpohjan lihasten tunnistamis- ja rentoutusharjoituksia. Keskivartalon harjoitteissa opetellaan mm. löytämään keskivartalon syvätuki. Myös arpien hoidosta on korteissa lyhyesti. Korteissa on toisella puolella kuva ja kääntöpuolella harjoittelun ohje.

Ideana harjoittelussa on, että korttipakasta voit valita mieleiset harjoitteet ja tehdä niistä vaikka oman harjoitteluohjelman. Koko pakkaa ei suinkaan kannata harjoitella kerrallaan, sillä harjoitteita on noin 30. Pakasta saa mukavasti räätälöityä joko lantionpohjan tai keskivartalon harjoitteita yhdessä tai erikseen. Harjoitteet sopivat kaikille, ja niitä voidaan tehdä myös raskauden aikana. Vaikka harjoitteet ovat melko helppoja ja turvallisia tehdä, muistathan kuitenkin käydä äitiysfysioterapeutin luona tarkistuttamassa kehosi etenkin raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen, jos yhtään epäröit harjoittelua tai muita mahdollisia muutoksia kehossasi.

Korttipakka on mitä mainioin lahja esimerkiksi äitienpäiväksi tai juuri synnyttäneelle ystävälle.

Korttipakan saat tilattua suoraan verkkokaupastamme .

Kirjoittaja:

Terapiaperhosen fysioterapeutti

Saat palvelusta lisätietoja täältä.

Voit varata ajan nettiajanvarauksemme kautta tai soittamalla toimistoomme 050 475 0560.

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tutustu blogin aiheisiin:

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä. 

Terapiaperhonen-

Tilaa meidän uutiskirje

Uutiskirjeen tilaajana saat kuukausittain vaihtuvia etuja sekä ajankohtaista tietoa meistä.